Події

Пошук

Додаткова інформація

Previous Next

День Гідності і Свободи України

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Сьогодні Україна відзначає День Гідності і Свободи. Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші акції протесту української громадськості у відповідь на рішення  влади Януковича щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Попрання законодавчо закріплених пріоритетів зовнішньої політики України, якою власне і була Угода про асоціацію між Україною та ЄС, викликала обурення українців.

Для українського суспільства стало очевидним, що країна стрімко рухається до цілковитого авторитаризму з його зневагою до засадничих прав людини, тотальною корупцією, свавіллям правоохоронних органів, репресіями та терором. Саме це й змусило українців вийти спочатку на вулиці Києва, а потім й інших міст України.

Події розгорталися стрімко і драматично – від мирних зібрань студентства до масових мітингів, палаючих шин, «коктейлів Молотова» і бруківки.

До Дня Гідності і Свободи в Острозькому РБК відбулась літературно-музична композиція «Майдан у серці українців», яка дала можливість глядачу ще раз прогорнути нелегкі сторінки революції- випробування на цінність особистості людини і виміром людськості та гідності. Програма дійства була насичена відео спогадами, декламацією віршів та виконанням пісень.

Про нас

Веб-сайт Відділу культури і туризму Острозької районної державної адміністрації.

Наші партнери

Корисні посилання

Search