Події

Пошук

Додаткова інформація

Previous Next

«Майдан. Україна. Шлях до Свободи»

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Годиною-пам’яті «Майдан. Україна. Шлях до Свободи» вшанували жителі острожчини День Героїв Небесної Сотні. Просто неба, на імпровізованій сцені, актори – аматори відтворили кілька найменших епізодів трагічних подій лютого 2014 року. Саме 20 лютого на Майдані Незалежності у Києві було розстріляно найбільшу кількість протестувальників. Цей день увійшов в історію нашої країни як «чорний четвер».
У театралізованому дійстві звучали монологи акторів про участь кожного з них у трагічних подіях: хто допомагав пораненим, хто відповідав на дзвінки батьків з телефонів убитих дітей, хто будував барикади, хто загинув від кулі снайпера. Співали гімн України і «Небесну Сотню, Господи, прийми», лунала тужлива пісня «Плине кача по Тисині», покладались квіти до знаку «Пам’ятай Майдан». Так, його необхідно пам’ятати, щоб Герої, які відійшли у вічність, не відійшли у забуття.
Після завершення власне мистецького заходу присутнім запропонували скуштувати гарячого пісного кулішу, випити склянку чаю аби відчути атмосферу справжнього Майдану і подумки стати поруч з його героями

Про нас

Веб-сайт Відділу культури і туризму Острозької районної державної адміністрації.

Наші партнери

Корисні посилання

Search