Події

Пошук

Додаткова інформація

Previous Next

Будинку культури села Межиріч – 30 років!

Рейтинг користувача: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

У неділю, 22 жовтня Межиріцький будинок культури святкував ювілей. Рівно 30 років тому, у 1987 році, коли ще існував колгосп «Жовтень», його голова – Михайло Степанович Борисюк урочисто відчинив двері нового, великого і надзвичайно красивого приміщення – будинку культури. Його першим директором була Фаїна Арсентіївна Драчук, а художнім керівником – Дем’ян Григорович Кмець. 
З ювілеєм клубних працівників та громаду вітали: Межиріцький сільський голова Микола Губернюк, заступник голови острозької районної державної адміністрації Лариса Іванова, начальник відділу культури і туризму острозької районної державної адміністрації Марія Кузьмінчук, голова колгоспу «Жовтень» Михайло Степанович Борисюк, директор будинку культури Софія Дубінчук.
Микола Іванович Губернюк вручив Подяки з нагоди ювілею колишнім директорам будинку культури: Анатолію Янчуку, Олександру Жигадло, Олегу Тищуку, Михайлу Ярмольчуку, Ярославу Матласевичу, Василю Шляхову та активним учасникам художньої самодіяльності Ользі Стрілецькій, Дарині Нікітюк, Софії Дубінчук, Віталію Хмаруку. 
За активну участь в суспільному і культурному житті села та з нагоди відзначення 30 річного ювілею будинку культури села Межиріч Марія Констянтинівна Кузьмінчук нагородила грамотами відділу культури і туризму Острозької РДА: директора установи – Софію Дубінчук, юних, талановитих художниць Мацик Вероніку, Ямпольску Марію, аматорів сцени – Ольгу Стрілецьку, Вікторію Стамбульську, жіночий вокальний ансамбль «Мереживо» (керівник Віталій Хмарук).
Упродовж дійства ведучі Ольга Стрілецька та Тарас Феленюк розповідали про усіх працівників закладу культури з першого дня його відкриття і до сьогоднішніх днів. Звучали теплі слова на адресу директорів установи та художніх керівників, кіномеханіків та ді-джеїв, технічних працівників, бібліотекарів та аматорів сцени.
Нині наповнюють життям і змістом будинок культури діючі колективи: вокальний ансамбль «Мереживо» – керівник Віталій Хмарук, танцювальний ансамбль «Гноми» - керівник Наталія Ковальчук, дитячий вокальний ансамбль «Надія» - керівник Інна Захарчук, гурток художнього читання – керівник Софія Дубінчук. Додають особливого мистецького колориту виступи аматорів сцени Іванни, Владислава та Олега Тищуків, Валентина, Наталії та Дарини Тищуків, Віктора Новіка. Колективи і солісти-аматори будинку культури створюють чудове дружнє коло у якому творча праця приносить позитивні емоції .

Також згадали земляків, вклад яких у розвиток культури села має велике значення. Це - Микола Іванович Губернюк, який не тільки допомагав і допомагає матеріально клубній установі, але й співав у чоловічому квартеті.
Валентина Володимирівна Стрілецька сприяла у проведенні ремонтних робіт у клубі та проведенні газу. Михайло Васильович Ярмольчук – один з директорів будинку культури, учасник художньої самодіяльності та гурту «Троїсті музики». Тамара Володимирівна Гринькова – не тільки справлялася з бібліотечною робою, а й була активним аматором сцени: співала, декламувала вірші і розповідала гуморески.

Святковий захід мав насичену і цікаву концертну програму. Зворушили глядачів виступи місцевих артистів: чудового дитячого танцювального колективу (керівник Наталія Ковальчук), прекрасних солістів Вікторії Стамбульської, Софії Левчук,Софії Пасічник, Вікторії Степчук, Олени Стрілецької, вокальних ансамблів «Мереживо» та «Пектораль».
Щирими аплодисментами глядачі зустрічали гостей свята - народний аматорський квартет «Оксамит» острозького районного будинку культури (керівник Віталій Хмарук), солістка острозького районного будинку культури Лідія Змєєва, Степан Залюбівець, солістка Оженинського будинку культури Марія Шляпцева.
Усім творчим працівникам, які розвивають культуру села і спрямовують свою майстерність на проведення різноманітних мистецьких заходів аби зробити відпочинок односельців креативним і змістовним на святі висловлювали велику подяку за творче горіння, активну життєву позицію, небайдужість до долі рідного села, бажали нових творчих задумів і злетів. Адже справжнього життя немає без мистецтва - воно є одним із засобів єднання людей, воно є благородне і просте, зворушливе і хвилююче, воно – святе.

Про нас

Веб-сайт Відділу культури і туризму Острозької районної державної адміністрації.

Наші партнери

Корисні посилання

Search